Kemin kuntoutus

Kemin kuntoutus

Kuntoutuksen tarkoituksena on edistää Kemin väestön terveyttä ja toimintakykyisyyttä sekä heidän itsehoitovalmiuksia.

Lääkinnällinen kuntoutus

Toimintamme painottuu lakisääteiseen lääkinnälliseen kuntoutukseen. Lääkinnällisen kuntoutuksen piiriin kuuluu henkilö, jolla on pysyvä vamma tai haitta, mikä olennaisesti vaikeuttaa hänen selviytymistään päivittäisistä toiminnoista ja/tai työstä. Lääkinnällisen kuntoutuksen fysioterapia-asiakkaat hoidetaan Kemissä pääsääntöisesti omana toimintana.

Ortopedinen fysioterapia

Fysioterapiaosastolla toteutetaan leikkauksen jälkeinen fysioterapia lääkärin lähetteellä yksilö- tai ryhmäterapiana.

Lasten fysioterapia

Lasten fysioterapiasarjat toteutetaan fysioterapiaosastolla ja tarvittaessa myös koti- ja päiväkotikäynteinä. Toiminta sisältää myös tutkimusvastaanoton ja vanhempien ohjauksen.

Ohjaus ja neuvonta

Fysioterapiaosastolla toteutetaan myös ohjaus- ja neuvontakäyntejä erilaisiin tuki- ja liikuntaelin ongelmiin sekä selkäasiakkaiden ohjaus- ja neuvontakäynnit sovitun hoitoketjun mukaisesti. Lisäksi toteutamme koululaisten ryhtitarkastukset. Neuvontavastaanotolle pääsee lääkärin tai hoitajan lähetteellä tai ottamalla suoraan yhteyttä fysioterapiaosastolle.

 

Yhteystiedot:

Valtakatu 19, 94100 Kemi

Avoinna ma-to 8.00-16.00 ja pe 8.00-14.00

Puhelinaika arkisin klo: 8-9 puh.  0406341062

 

 

Kotikuntoutus 65 vuotta täyttäneille

Huolestuttaako kotona pärjääminen? Onko arkielämän fyysisistä askareista suoriutuminen vaikeutunut? Onko kaatuilua tai kompurointia? Onko ulkona liikkuminen vähentynyt tai vaikeutunut? Onko kävelymatka lyhentynyt?

Ota yhteyttä

Fysioterapeutit: Anne Snygg puh. 0401626040

 

Apuvälinepalvelu

Apuvälinepalvelu on osa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueellista apuvälinekeskusta. Fysioterapiaosaston apuvälinepalvelu toteuttaa asiakkaiden apuvälinearviot, apuvälineiden lainauksen ja käytön opetuksen. Lisäksi toteutamme asunnonmuutostyöarvioita perustuen asiakkaan vammaan tai sairauteen ja näistä laaditaan tarvittavat lausunnot vammaispalvelulle.

 

Apuvälineasioissa palvelemme

Maanantaisin 8.00-10.00 ja torstaisin 14.00-16.00

Eija Järvenpää puh. 016259743

 

Sauvosaaren sairaala

Toteutamme Sauvosaaren sairaalassa fysioterapiapalveluja ensisijaisesti akuuttivaiheen aivoverenkiertohäiriö-, leikkauksen jälkeisille ja amputoiduille potilaille. Muilta osin potilaiden fysioterapian tarve arvioidaan yksilöllisen tarpeen mukaan moniammatillisena yhteistyönä lääkäreiden ja hoitohenkilökunnan kanssa. Sauvosaaren sairaalassa koko henkilökunta toteuttaa kuntouttavaa hoitotyötä. Tarvittaessa toteutamme kotiutuvien potilaiden luokse kotikäyntejä ja hankimme heille tarpeelliset apuvälineet. Lisäksi osallistumme osaston moniammatilliseen yhteistyöhön mm. hoitokokouksiin ja osastokiertoihin.

 

 

Hyödyllisiä linkkejä:

Kotivoimisteluohje ikääntyneille

Kävely kevyemmäksi

UKK-instituutti: Liikehallinnan perusta luodaan lapsuudessa

Selkäkanava

Selkäkanava: Niska-hartiajumppa 

Lantiopohjan lihasten  harjoitteluohje

Taistele virtsankarkailua vastaan lantionpohjan lihasten harjoituksilla