Tornion kuntoutus

Tornion kuntoutus

Kuntoutus on suunnitelmallista ja monialaista, usein pitkäjänteistä toimintaa, jonka tavoitteena on auttaa kuntoutujaa hallitsemaan elämäntilannettaan.

Kuntoutuksen keskeisenä tavoitteena on edistää sairaan, vammaisen tai vajaatoimintakykyisen ihmisen toimintakykyä, itsenäistä selviytymistä, hyvinvointia ja osallistumismahdollisuuksia.

 

Fysioterapia

Fysioterapia on kuntalaisten työ- ja toimintakyvyn tukemista ja edistämistä sekä erilaisten tuki- ja liikuntaelinsairauksista johtuvien rajoitteiden ennaltaehkäisemistä. Fysioterapiaan kuuluu myös kivun hoito.

Fysioterapiassa käytetään menetelminä fysioterapeuttista ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua sekä manuaalista terapiaa. Terapiaa voidaan antaa yksilö- tai ryhmämuotoisesti.

Fysioterapia on mahdollista myös kotikäynteinä. Fysioterapiassa arvioidaan myös apuvälineiden tarvetta ja ohjataan niiden käyttöön sekä annetaan asiantuntija-apua vammaisten ja pitkäaikaissairaiden asunnonmuutosarviointiin.

Fysioterapiaan tullaan joko lääkärin tai terveydenhoitajan lähetteellä. Lähettäviä tahoja ovat muun muassa Tornion terveyskeskus, LPKS, OYS, kuntoutuslaitokset, opiskelija- ja kouluterveydenhuolto ja neuvolat.

 

Yhteystiedot:

Soittoaika ma-pe klo 12.30-13.30

puh.  050 597 2009

Tornion terveyskeskus

Sairaalakatu 1

95400 Tornio

 

Toimintaterapia

Terveyskeskuksen toimintaterapeutin asiakkaita ovat kotihoidossa olevat lapset, koululaiset, aikuiset ja terveyskeskuksen vuodeosaston potilaat. Toimintaterapiapalveluihin kuuluvat asiakkaan arviointi, ohjaus ja neuvonta, terapian toteuttaminen, moniammatillinen yhteistyö ja kuntoutustyöryhmään osallistuminen.

Arviointiin tai terapiaan tullaan lääkärin, terveydenhoitajan, erityisopettajan, psykologin tai muiden terapeuttien lähetteellä tai lääkinnällisen kuntoutuksen maksusitoumuksella. Asiakkaan tulee itse varata aika terapeutille puhelimitse.

 

Yhteystiedot:

Toimintaterapeutti,  Johanna Jauhiainen

puh. 040 126 7811, soittoaika pe klo 10-11

johanna.jauhiainen@mehilainen.fi

 

Puheterapia

Terveysaseman puheterapeutin asiakkaita ovat kotihoidossa olevat lapset, koululaiset ja aikuiset. Päivähoidossa ja esikoulussa olevat lapset ovat varhaiskasvatuksen puheterapeutin asiakkaita.

Puheterapeutin tekee arviointia, ohjausta ja neuvontaa, toteuttaa terapioita sekä osallistuu kuntoutuksen moniammatilliseen yhteistyöhön. Terapiaan tarvitaan lääkärin, terveydenhoitajan, erityisopettajan, psykologin tai muiden terapeuttien lähete. Terapiaa voidaan toteuttaa myös lääkinnällisen kuntoutuksen maksusitoumuksella. Asiakkaan tulee itse varata aika puhelimitse terapeutilta.

 

Yhteystiedot:

Puheterapeutti Anu Petäjämaa

Puh. 0400  105 880 (soittoaika perjantaisin klo 10 -11)

anu.petajamaa@mehilainen.fi

Tornion terveyskeskus

Sairaalakatu 1

95400 Tornio

 

 

 

Hyödyllisiä linkkejä:

www.aivoliitto.fi

www.ankytys.fi

www.papunet.net