Syöpätaudit ja infuusiopoliklinikka

Syöpätautien poliklinikan toiminta

Syöpätautien poliklinikka toimii aikuispotilaiden ajanvarauspoliklinikkana. Toimintaamme kuuluu hoidon arviot, solunsalpaajahoidot, muut syövän lääkehoidot, seurantakäynnit ja neuvonta sekä pitkälle edenneen syövän oireenmukainen hoito. Sädehoidot toteutetaan OYS:n syöpätautien ja sädehoidon klinikassa. Sairaalassamme ei ole syöpätautien vuodeosastoa, mutta tarvittaessa potilaalle järjestetään osastohoito.

Vasta syöpää sairastuneille potilaille järjestetään kerran vuodessa kurssi, johon sisältyy kuusi kolmen tunnin mittaista kokoontumista. Kurssi järjestetään sairaalan tiloissa iltapäivisin.

Hematologian, reumatologian, neurologian ja suolistosairauksien infuusiohoidot toteutetaan syöpäpoliklinikalla.

Pohjois-Suomen syöpäyhdistys         Syöpäjärjestöt

Infuusiopoliklinikka

Sairaalassa suonensisäisiä lääkehoitoja eli tiputuksia on keskitetty infuusiopoliklinikalle. Hoidamme tarvittaessa myös terveysasemien lääkehoitoja.

Infuusiopoliklinikalla toteutetaan suurin osa alle 8 tuntia kestävistä lääkeinfuusioista seuraavilla erikoisaloilla:​

  • sisätaudit
  • neurologia
  • keuhkotaudit
  • ihotaudit
  • kardiologia
  • syöpätaudit
  • yleislääketiede

Ho​ito​

​Potilas saa lääkärin määräämän lääkeinfuusion, sytostaattihoidon tai verituotteen sovitusti. Ajan infuusiopoliklinikalle potilas saa omalta hoitajaltasi. Potilaiden toiveet hoitoajankohdasta huomioidaan mahdollisuuksien mukaan.

Potilaat ovat hoidon ajan omissa vaatteissaan. Hoito toteutetaan säädettävissä hoitotuoleissa tai tarvittaessa sängyssä. Hoidon kesto vaihtelee: yleensä potilas on poliklinikalla infuusion ja mahdollisen tarkkailuajan sen jälkeen. Osa lääkkeistä ei vaadi tarkkailua. Lääkäri on määrännyt asian lääkemääräyksen yhteydessä.​ Mikäli sairastut, ota yhteyttä oman erikoisalapoliklinikan hoitajaan, niin hän peruu infuusioajan.